4. Vad innehåller serviceavgiften till Euro Athlete?

Vi kommer att rekommendera dig till universitetstränare som vi har samarbetat med under en längre tid. Detta innebär att de känner oss och har lärt sig att lita på vår service. Det är också vanligt att tränare kontaktar vårt kontor och ber om information om nya potentiella idrottare. Vi kommer att ge dig hjälp och råd i allt som rör ansökningsprocessen, och kan också ge information eller kontakta en speciell skola som du själv valt ut. Vi tillhandahåller information om språktester, försäkringar, flyg och studentvisum. Vi kan också ge dig mer detaljerad information om universiteten från både en akademisk och idrottslig synvinkel. Såklart finns vi alltid för att hjälpa dig med alla frågor eller funderingar du har.

5. Är det möjligt att endast stanna i ett år, eller måste jag avsluta min examen för att få ett idrottsstipendium?

Ja, det är möjligt att stanna i USA i bara ett år. Tränare vill oftast att idrottare stannar och slutför sin examen, men om du endast vill stanna i ett år så kommer det inte hindra dig att få ett stipendium. Om du bestämmer dig för att lämna universitetet efter det första året kommer du inte behöva betala tillbaka ditt stipendium.

6. Är det stora skillnader mellan olika universitet?

Det finns cirka 4000 universitet och högskolor i USA. Naturligtvis finns det skillnader mellan universiteten, både idrottsmässigt och akademiskt. På grund av detta är det viktigt att ha flera alternativ i stället för att fokusera på bara en skola som du har hört talas om. Euro Athlete hjälper dig med allt detta genom att jämföra universiteten baserat på dina mål och färdigheter.

7. På vilken nivå behöver jag vara rent sportsligt för att få ett idrottsstipendium?

Det är svårt att ge ett enkelt svar på denna fråga, eftersom varje fall är unikt. Men en bra tumregel är att om du har idrottat seriöst fram till slutet av gymnasiet, och har en bra inställning till träning, så kommer du hitta ett universitet i USA som passar din nivå. Det är inte alls nödvändigt att ha varit på toppen av din åldersgrupp i din sport.